Bir Kore Dizisi Önerisi; Radiant Office

Şubat 03, 2018
Şu aralar sıkça yayınlanan Kore Bilim-Kurgularından ya da Hukuk konulu dizilerden bıktınız mı? Yeni bir dizi olsun, biraz değişik, biraz da Kore Dizilerinin klasiklerini barındıran, tam da çerezlik bir dizi mi arıyorsunuz?
2017 yılında severek izlediğim ve kafa dağıtmalık bir diziyi sizlere sunuyorum. Radiant Office! 


Ön bilginiz olsun karakterlerin tümü deli!
Yani yine benim sevdiğim türden insanların olduğu bir dizinin daha tanıtımındayız.
-afişten de belli olduğu üzere-

Ana karakterimiz Eun Ha Won -masanın üzerine çıkmış olan deli yani- 100 kez iş görüşmesine gitmiş ve hepsinden de reddedilerek iş bulamamış, hayatını part-time işlerde çalışarak kazanmaya çalışan bir kadın. Artık dayanma gücünün kalmadığı bir anda kendini nehre atarak intihar etmeye kalkışır.
Ne yazık ki onuda beceremez ve kurtarılır. Hastanede o ve onun gibi intihara kalkışan iki kişi daha(Do Ki Taek ve Jang Kang Ho) vardır. Hemşirelerin birbiri arasındaki konuşmaları duyarak üçünden birinin yalnızca 6 aylık ömrünün kaldığını öğrenirler.
Ertesi gün Eun Ha Won, kötünün de kötüsü geçen en son görüşmesini yaptığı şirketten bir mesaj alır. Geçici eleman olarak işe alınmıştır.
Tıpkı hastanede karşılaştığı diğer 2 arkadaşı gibi.
"Bundan sonra bu üçlünün hayata bakış açısı değişecek ve ofis ortamında hayatta kalmanın yollarını arayacaklardır ve ofiste işler hiç kolay değildir."


Sürekli kendilerini kanıtlamaları ve beğendirmeleri gereken bir ortamdadırlar artık.


Posterde gördüğünüz her insan yan karakter de olsa ana karakterler de olsa ince ince işlenmiş ve ortaya bir ofis komedisi çıkartılmış! 
Hepsinin birbirinden saçma hareketleri, bağlılıkları ve amaçları var ve dizide size ellerinden geldiğince bunu aktarmaya özen göstermişler.
Özellikle Eun Ha Won ve kendisinin yakışıklı ve biraz işkolik müdürü Seo Woo Jin ile olan diyalogları sizi en çok güldürenlerden. İntihar üçlüsünden sonra elbette! 

Kendilerine intihar üçlüsü demek çok hoşuma gitti.
Sonu öyle ahım şahım harika değildi ama hiç bir beklentim olmadan başladığım bir diziydi ve beni yine deliler gibi güldürmüştü. Karakterlere yüklenen saf salaklık hoşuma gitmişti bu dizide. 

Eğer eğlenmek için, çerezlik bir dizi arıyorsanız KBS'in bu 16 bölümlük dizisini önerebilirim!
Şimdi sizleri fragmanlarla baş başa bırakayım.

Fragman 1

Fragman 2

Fragman 3

Bu üç fragmanı da izledikten sonra etkilenmediyseniz daha bir şey diyemiyorum. Çünkü fragmanları gerçekten etkileyici yapmışlar klasik bir diziye göre. Müziklere baksanıza bir kere?!

İntihar Üçlüsü Kore Versiyonu ^^

BAM!
Evet, siz nasıl buldunuz dizi tanıtımınız? Daha önce izlediniz mi veya izlemeyi düşünüyor musunuz?
Fikirlerinizi benimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
-d

16 yorum:

  1. Bu diziyi hem izlemek istiyorum hem izlememek cok arada kaldiğim bir dizi 😐.Bu arada evet cinayet ve hukuk konulu dizilerden bıktık artık 🙋‍♀️.
    Banada beklerim Ruhsa'dan İnciler🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinayet konulularda yine olayı farklı bir yere bağlayabiliyorlar ama en son Hukuk dizilerinde ne izlediysem hep bir yerden politikaya ve sistem eleştirisine bağladılar. Gına geldi artık daha fazla yok Kore Cumhuriyeti şöyle yok böyle duymak istemiyorum. Bu diziyi de boş zamanın varsa kafa dağıtmak için önerebilirim. Yine sistemi eleştirdikleri yanlar var ama herkes deli, herkes bir acayip o yüzden de çok eğlenceli!
      Bu arada blogunu takip ediyorum, sık sık uğramaya çalışacağım :)

      Sil
    2. Ayni ben yeminle inanirmisin şuan signal i izliyorum ama istedigim icin degil açikcasi sirf yokluk baska açiklamasi yok😃.Tamam madem bi ara denk getirirsem izleyeceğim hem Hoya da var kendisinide severim canimsss😃😃😃.

      Sil
  2. Goblin beni etkilediğinden olsa gerek artık kore dizileri izleyicisi olabilirim diye düşünüyorum :) Bunu da hap niyetine yutarım artık ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah hap niyetine yutmalık gerçekten.
      Goblin'i herkes çok sevmiş galiba ama sonlarında dayanamadım ben bıraktım. ^^

      Sil
  3. Şu sıralar dizi izleyemiyorum , çünkü yeni taşındığımız evde net yok . 😂 Bunu da bütün dizi yorumlarına yazıyorum artık herkes öğrendi .😂😂 İzleyemesem de yorumlarla idare ediyorum napalım . Keyifli bir diziye benziyor . 😊 Sevgiler canım . 😊💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda internet bağlantın ayarlanır, hayırlı olsun bu arada :) Diziyi de ben sevmiştim vakit bulup bakabilirsin umarım bir ara :))

      Sil
  4. Ben bu diziye bayılmıştım. Hemen hemen her konuya değinmişler Ofis yaşantısı olarak. Öncesi ve sonrası. Çalışanların ve iş verenlerin psikolojisi. Kahkaha ve dram her yerde. Herkese bir doz verilmeli ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Sana çok çok katılıyorum! Nerede böyle dozunda kore dizileri? Varsa yoksa donuk salak kızlarla romantizm çeksinler -.-

      Sil
  5. Ayy ben de bayılmıştım intihar üçlüsüne :D Özellikle Do Ki Taek'i çok sevmiştim, Ha Won'a çok güzel abilik yapmıştı :')
    Patronuyla aralarındaki romantizm de tam benim sevdiğim gibi yavaş yavaş gelişen bir ilişkiydi<3 Böyle bir yazı yazdığın çok iyi olmuş, değeri bilinmiyor dizinin. Umarım daha çok kişi izleyip sever :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Do Ki Taek'i canlandıran oyuncu yanılmıyorsam Reply 1988'de de rol alıyordu bence komedi ona çok yakışıyor! Severek takipçisiyis ;)
      Romantizm konusunda dizi biraz kısır yani evet, son bölümlere kadar çektirdiler romantizm arayan izleyicilere ama ben ofis ortamını ve arkadaşlık ilişkilerinin işleyiş tarzını çok beğenmiştim. Hep en göz önünde olan dizileri yazmamak lazım bazende değeri bilinmeyen ama harika olan yapımları yazmak lazım mesela bu dizi. İyi ki izlemişim ya dedim ben bitirince, havası değişik geliyor çünkü :)

      Sil
  6. hımmmm en son ı am not a robot izledim, şimdi bir tayvan dizisi izliyom, behind your smile, pek tatliş, sonra da radio romance izliycem kore. senin diziler ve animeler de aklımdaaa, senden özellikle anime seçerim sanırımsam :) bir anime var güzelmiş. zetsuen no tempest. izledin mi kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zetsuen ile ilgili iyi yorumlar kadar biraz üzücü yorumlarda gördüm, henüz izlemedim yoğunluktan ama mutlaka izleyip yazmayı istiyorum :)
      Blogu hatta özellikle animeleri beğenmene de çok sevindim :))

      Sil
  7. Var mı aklında buna benzer ofis dizileri ? Bu kore dizisi 9 senelik kore dizisi hayatımda en sevdiğim dizi oldu sıkılmadan baştan sona atlamadan izlediğim tek olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komedi türünde olup da ofis hayatını konu alan ve bu kadar dozunda espiri yapabilen pek dizi görmedim açıkçası o yüzden şu an malesef net bir cevap veremiyorum ama eğlenceli olsun istersen let's eat serisinin 2 ve 3. sezonu güzeldir. Bir de ben unkind ladies'de de eğlenmiştim. Sonlara doğru gerçekten çok komikleşiyordu. Strongest deliveryman harika değildir ama eğlenmek için zaman geçirici bir öneri olabilir.Weightlifting fairy of kim bok joo da komiktir eğlendirir. Yani böyle tonlarca sayabilirim ama ofis içerikli komedi bilmiyorum pek malesef umarım yardımcı olmuştur. Başka bulabilirsem yazısını yazacağım lütfen takip etmeye devam et :)

      Sil
    2. Jugglers harika ofis komedi ve boşa 12-13 gibi bolumlerde konu yetersizliginden dolayi ayrilık gibi bir saçmalikda yok bence garika ve ofisdeki karakterler efsane spoiler vermek istemem ama sadece adamin bir cumlelik lafi var ama o cümlede bile harika

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.