Komik 5 Anime Önerisi

Nisan 13, 2018
Hey!
Yine bir süre sebepsiz yazmayışlarımdan sonra elbette geri döndüm. Hatta vize döneminin bitişini kutlamak için de biraz eğlenceli bir yazıyla döndüm. Normalinde özellikle komedi ile ilgili animeler izleyeyim, onları araştırayım havasında biri değilimdir ama en sevdiklerimi biraz toparlayıverdim. 



1. Himouto Umaru-chan

Yalnizamaozgur sayesinde keşfettiğim bu anime sanırım izlediğim en komik animelerin başını çekiyor. Dönüp dönüp bir iki bölüm izleyeyim azıcık moralim yerine gelsin dediklerimden.
Azıcık konusundan da bahsedeyim; 
'Her insan göründüğü gibi olmaz.' sözü Umaru Doma için çok da yerinde bir söz! Çünkü Umaru, okuldayken göz bebeği ve en iyi öğrenci profili çizmesine rağmen evin kapısından girince bambaşka biri oluyor! Manga ve oyun delisi, biraz otaku, biraz tembel karakteri kendini gösteriyor! 
Genel olarak hikayede Umaru ve abisi Taihei'nin günlük yaşantılarından kesitler izlediğimiz bu anime, komediseverler için mutlaka izlenmesi gerekenlerden! 


Depresyona, moral bozukluğuna birebir de demiş miydim? Demediysem bile şimdi dedim sayın. 
Bir de ufak bir uyarı; izlerken cips vb abur cuburlarınıza sınır koyun. 
Çünkü nasıl yediğinizi hatırlamayacaksınız bile!

2. Ore Monogatari

Geçenlerde biri şey demişti; böyle eğlenceli, samimi bir anime arıyorum. 
Benim için Ore Monogatari bunun tam karşılığı. 
Genel olarak romatizm ve shoujo olarak geçse de birçok komik sahnesiyle beni benden almıştı.
Biraz da konusunu açayım;
Takeo Gouda liseye yeni başlamış biri için hayli uzun ve yapılı biridir. Dışarıdan korkutucu görünmesinin aksine, tam da altın kalpli olarak adlandırabileceğimiz bir karaktere sahiptir ve okuldaki birçok erkeğin de kahramanı olmuştur. Ne yazık ki kızlar onun hakkında erkekler kadar pozitif düşünememektedir. 
Takeo'nun tam tersi görünüşte olan arkadaşı Makoto Sunakawa ise kızların kalbini daha ilk dakikadan fethetmiştir bile. 
Sonra günlerden bir gün Takeo, meleksi olarak tanımlayabileceğimiz bir kız olan Rinko Yamato'yu kurtarır ve aralarında masum bir aşk başlar. 


Böylece bu üçlünün komik kısa hikayeleri de başlamış olur.

3.Ouran School Host Club
Bana zamanında öyle pek de tanımadığım bir arkadaşımın önerisi üzerine izlemeye niyetlendiğim ama daha sonrasında çizimleri yüzünden hep bir adım geri durduğum ve en sonunda başladığım da "Neden daha önce izlemedim ki?" dediğim serilerden biri daha.
Böyle çok anime/film/dizi var etrafımda önyargılarım yüzünden başlayamadığım ama sonrasında pişman olduğum. O yüzden yine şaşırtıcı olmayan bir durum ve ben aynısını siz de yaşayın istemem!
Gelelim konuya; Haruhi Fujioka lisede güzel bir burs kazanarak biraz daha özel kesimdeki çocukların gittiği bir okula gitmeye hak kazanır. Okulda sessiz sedasız ders çalışabileceği bir yer ararken okulun Host Kulübü ile yolları keşisir. Onlardan kurtulmaya çalışırken ise evrenin çarkları döner ve Haruhi oldukça pahalı bir vazoyu kırar. Bu vazonun ücretini ödeyemeyeceğinden çocuklar alternatif bir yol sunacaklardır: Haruhi'nin bir host olarak kulüplerine katılması.
Ve hikayenin dallanıp, budaklanması da tam da burada başlar!

Haruhi kendi kimliğini -yani bir kadın olduğunu- saklayarak Host Kulübü içinde çalışarak borcunu silmeye çalışacaktır ancak sakladığı gerçekler işleri oldukça eğlenceli hale getiriyor! 

Çizimleri harika değil, gerçi 2006 yapımlarına göre oldukça normal ama 2018'de izleyince biraz acayip kalabiliyor. Ona rağmen içindeki absürt durumlar, mimikler bence can sıkıntısını giderecek, kafanızı dağıtmanıza yardımcı olabilecek nitelikte.
Ah en önemlisi sizi deli güldürecek!

4.Danshi Koukou no Nichijou

Sanırım bana göre şu listedeki en absürt sahnelere sahip, en saçma ama bir o kadar da güldüren anime bu. İngilizcesiyle Daily Lifes of High School Boys. 
Hiperaktif Hidenori, tutkulu çocuk Yoshitake ve rasyonel Tadakuni liseye giden üç yakın arkadaştır.
Liselerinin bir erkek lisesi olmasından ötürüdür ki bu üçlü karşı cinsle karşılaştığında genelde ne yapacağını bilemeyen üç salağa dönüşür ama hayatları yalnızca bu tür durumlarda saçma değildir!

Az önce tekrardan fragmanını izledim ve bir kere daha aynı şeyi düşündüm, ne salaklar yahu jhgfdf

5. Masamune-kun no Revenge
Masamune Makabe, çocukken biraz tombul bir çocuk olduğu için çokça arkadaşları tarafından zorbalığa uğrayan, dalga geçilen bir çocukluk geçirmiştir. Özellikle de Aki Adagaki tarafından. 
Büyüdükçe bu olaylar Masamune'nin içine dert olur ve lise çağlarına ulaştığında azminin karşılığını almış, oldukça yakışıklı, belki biraz narsist bir liseli olup çıkmıştır.
Masamune'nin bir sonraki adımı ise Aki'den alacağı intikamdır! 


2017 yılının animelerinden bu da. O yüzden çizimleri gözlerini acıtmaz öyle pek, canınız sıkkınken falan oturup izlenmelik, daha doğrusu benim çerezlik dediğim türden bir anime. İlerken "Daha nerelere gidecek acabaa?" dediğimi hatırlıyorum yani neden olmasın sonuçta?

*Blog boyunca sadece bunlar değil elbette birkaç tane daha komik animeyi yazdığımdan onları bu listeye dahil etmedim ancak siz onları, ilk yayınladığım Animede 15 Öneri yazısından da bulabilirsiniz. Mesela, Ansatsu no Kyoushitsu, Boku no Hero Academia vs vs.*

Şimdi bir iki bir şeyden bahsederek yazıyı bitireyim.

Son zamanlarda pek yazasım yok. 
Bir dönem vizeleri, onları, bunları bahane ettim. Şimdi de bahane edilebilecek çok şeyim var gerçi ya neyse. 
Uzun zamandır taslaklarda duruyordu bu liste de yayınlamak istiyordum ama bir türlü elim gitmiyordu. Zaten yazmak istediğim çokça yazı var ama kendimde güç bulabilir miyim bilmiyorum, Bir durağanlık halindeyim, mevsimsel olsa gerek. 
Neyse işte öyle canınız sıkılır anime izlemek isterseniz bakıverirsiniz bu listeye belki?
Hafta içi de Violet Evergarden'a dair bir inceleme yazısı yazmayı planlıyorum. Malum sezonda ağlata ağlata bitirdi beni. Gerçi bitti diye de acayip üzülüyorum, yokluğunu çekiyorum. :(
Bakarsınız kendimde enerji bulur başka yazılar da yazarım?

Bugünlük bu kadar, okuduğunuz için teşekkür ederim.
Eğer animelerle ilgili yorumlarınız varsa benimle paylaşmayı unutmayın!
-d

8 yorum:

  1. Süper öneriler ikinci önerine başlıyorum ve son önerinle devam etmeyi planlıyorum. Animeyi çok severim komedi olanları özellikle içinde romantizm ve intikam olanları daha da çok o yüzden bayıldım önerilerine. Çok teşekkürler <3.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim güzel yorumun için, fikirlerini bekliyorum :))

      Sil
  2. İçlerinden sadece Danshi Koukousei no Nichijou'yu izledim. Hayatımda gördüğüm en komik şeydi. Dediğim gibi diğerlerini izlemedim ama içlerinden en absürt sahnelere sahip olan olduğuna eminim. Lisede geçen o kadar anime içinde sahip olmak istediğim lise yaşamını anlatan tek anime bu. Şimdi gidip gene izleyecek ve eminim gene gülmekten yerlere yatacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden kimse o animeden daha çok bahsetmiyor anlayabilmiş değilim çünkü bence okul animeleri içinde en güzellerden biri. Döner dolaşır yine izlerim dediğim bir iki taneden biri hatta :D

      Sil
  3. KANKA LİSELİ ÇOCUKLARIN GÜNLÜK HAYATI TAM BİR GİNTAMA DEĞİL MİYDİ!?!?!? YADHAJHAJDJ

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.