Netflix Animeleri İzlenir Mi? #AnimeÖnerileri

Temmuz 05, 2018
Hellöööööö,
Anime yazısı yazmayı özledim! Ama en çok anime izlemeyi özlemişim öyle ki geçenlerde film maratonuna değil de anime izleme maratonuna mı katılsaymışım dedim çünkü boşluk bulduğum 4 günde 3 anime bitirdim! Natsume Yuujinchou'yu falanda böyle baştan alıp izlemeyi düşünüyorum şu ara. 
Özlemişim, özlemişim, çok özlemişim!

İlk izlediği anime -o zamanlar anime olduğunu bile bilmeyen küçücük bir kızım tabii- Sailor Moon olan biriyim ben. 

Neyse zaman ilerledi, Netflix diye bir şey fırladı bir yerlerden. Amerika'da gittikçe yaygınlaştı hatta insanların lugatına netflix and chill diye bir olay da giriverdi. Gel zaman git zaman Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Önce dizileri efsane oldu, sonra filmleri. Hatta dizileri tüm sezonu bir anda yayınlama politikası ve kalitesi yüzünden çok sevdik. Netflix aldığı yorumlardan güç almış olmalı ki anime dünyasına atılıverdi. Önce var olan animelerin live action'larını yayınladı, ardından da kendi bünyesinde anime yayınlamaya başladı. 

Ben Netflix'te ilk Death Note'un live action filmini izledim. Hay izlemez olaydım. Death Note benim için mangasını okuyup bayıldığım, sonra animesini izleyince bir kez daha bayıldığım efsanevi bir yapım olarak kalsaydı dedim. Öyle olmadı tabi. 
Netflix filmde berbat oyunculuk ve Death Note adını birleştirmiş. Filmde sadece ad var zaten, onun dışındaki her şeyi yeniden kurgulayarak berbat bir yapıma imza atmışlar. İzledikten sonra insanların ölüp ölüp bittiği Netflix bu muymuş yani diye düşünüyorsunuz. Hayal kırıklığı kol geziyor. 


Neyse sonra Netlix anime dünyasına böyle böyle giriş yapmaya başladı. Şu an listelerinde birçok live action film, anime filmler, anime diziler mevcut. Sanırım geçen seneden beri de ortalıkta Netflix yapımı animeler dolanıyor. Bende durur muyum, malum yaz geldi Blutv'den istediğim verimi alamadım -film haznesi gerçekten çok az, izleyecek hiçbir şey bulamıyordum çoğu da bilindik izlediğiniz filmler- gittim kendime Netflix üyeliği alıverdim. 


Uzun lafın kısası Netflix'ten anime izlemeye başlamış bulundum. Şimdi izlediğim birkaç tanesi üzerinden ufak bir değerlendirme yapacağız. Netflix'ten Anime İzlenir Mi, İzlenmez Mi?

  • Violet Evergarden


Bu sanırım uzun zamandır çoğu anime severin gelmesini beklediği ve Netflix'in yapımcılığını üstlendiği 2018'de bizi gerek görsellik gerekse hikaye işleyişinde ağlatan animelerden biriydi. Beklediğimize öyle bir değdi ki Violet Evergarden! Bu yıl izlediğim en güzel animelerden biriydi. Konuyu bilmeyenleri şu yazıma alabilirim orada kısaca anlatmıştım. 2018 Kış Sezonunda Heyecanlandıran Animeler


  • AICO: Incarnation


Japonya'da yakın gelecekte geçen bu animeye aslında çok bir şey bekleyerek başlamamıştım. Öyle önerilerde çıkmıştı, bilim kurguya da asla hayır diyemem bilirsiniz. Hiçbir şey beklemeden başlanan bir anime için oldukça iyiydi, bir kere hikayesi sürükleyiciydi. Ama harika değildi açıkçası. Öyle ahım şahımlık bir şeyini görmedim.
 Duymayanlar için hikayesini özetlemem gerekirse de; 
Japonya'da yakın gelecekteyiz, Japonya'nın büyük bir kısmı yapay yaşam formu tarafından sarılmıştır, insanlar ufacık bir alanda yaşamlarını sürdürmeye çalışırlarken Aiko ailesini öldüren kazadan sonra tekrar yürümeye başlamıştır, ancak küçük dünyası okuluna yeni gelen nakil öğrenci ile değişmeye başlar. Bu iki çocuk neleri değiştirebilecektir? 

  • Kakegurui


Yine Netflix yapımı, görselliği harika ve değişik bir konuya sahip animelerden biri. Dürüst konuşacağım, sezon içinde anime bence baya cüretkar ve iddialı bir animeydi ama sezon finaliyle batırdılar. Zaten sonrasında da çat diye live action trailerını önümüze atarak ağzımızı kapamaya çalıştılar da ben mangadan devam ederim şu saatten sonra. Renk cümbüşü çok güzel olsa da o sezon finaliyle beni kaybettiniz tişikkirlir. Bilmeyenler için konuyu şurada anlatmıştım kısaca; Kasım Ayında Heyecanlandıran Animeler


  • Children of Whales(Balinaların Çocukları)


Son zamanlarda izlediğim en güzel şeylerden biriydi! 2018 Martta çıkmış yani daha tazecik ve çizimleri, orman gibi yeşillik alanlarda kullanılan renkler bana biraz Miyazaki animelerini hatırlattı zaten barındırdığı sihirli imgelerle birleşince gözlerimden kalpler fışkırdı. 12 bölümdü, sonlara doğru izlemeye kıyamadım. 

Size kısacık konusundan da bahsedeyim; Çamur Balina adını verdikleri yüzen bir adayla birlikte bir topluluk yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır ancak bir gün ortaya başka bir ada çıkar, bazı araç gereç sağlamak için gittikleri adada buldukları bir kız ile ada sakinlerinin o ana kadar huzurlu devam eden yaşamı ve doğru bildikleri her şey sarsılacaktır. 

  • B: The Beginning 


Spotify'da denk geldiğim kapanış şarkısına bayılmam üzerine keşfediverdim. Öyle çok saklı kalmış bir mücevher bulmuş gibi hissetmiyorum tabii ama hevesle başladım, o kadar hevesimin karşılığını aldığımı da düşünmüyorum açıkçası. Hikayeyi güzel dallandırıp budaklandırdılar ama son yine bana yetmedi, yetemedi. Olsun, yine de kapanış şarkısı harika. Linkini de bırakıyorum; The Perfect World


Konuyu özetlersek; KSH(Kraliyet Polisi gibi bir şey)'deki görevine 10 yıl sonra geri dönen Keith, Katil B adı verilen bir katilin işlediği ve imzasını bıraktığı cinayetleri araştırmaya başlar. Tam o sırada bilinmeyen bir grubun da ortaya çıkışıyla işler karışacak, animenin bilim kurgu yanı ortaya çıkacaktır. 

  • Kuromukuro


Netflix'ten onca şey izledim aralarında en sevmediğim/sevemediğim bu sanırım. Bilim kurgu ve biraz da mecha olduğu için binbir hevesle başladım, ondan önce Aico: Incarnation izlemiş ve hoşuma gitmişti tabi, ama 25 bölümde resmen can verdim. 12-13 bölüm olarak iki sezondan oluşuyor, ikinci sezonu birkaç bölüm dışında ileri sara sara izledim. Son 2 bölümü olayları toparladıkları için biraz hoşuma gitti, onun dışında oturup izlemem, kimseye de önermem açıkçası. Konusu da güzeldi halbuki nasıl bu kadar sıkıcı yaptınız bilemedim, oturtamadım kafamda. 



Konuyu kısaca anlatırsak da; Yukina isimli kızımız, Kurokobe Laboratuvarı'nda annesini ziyarete gitmişken laboratuvar dünya dışı varlıklar tarafından saldırıya uğrar, Yukina kaçmaya çalışırken gizemli bir kübe dokunur ve içinde uzun yıllardır uyuyan bir samurayı uyandırır. Bu aynı zamanda başlamak üzere olan olaylar silsilesine Yukina'yı da çekecektir. 

  • Devilman: Crybaby

Bunu ne kadar sevdiğime, beni nasıl ruhsal çöküntüye uğrattığına dair bir yazım var. Daha fazla konuşmak istemiyorum hakkında yeterince şey söylediğime inanarak.


Hadi şimdi bir toplayalım; elimizde neler var?

Genel olarak bir değerlendirme yaparsak; elimizde Netflix'in yapımcılığını üstlendiği birçok ortalama anime var. Çizimler ve renkler açısından gösterilen özeni gözle görebiliyorsunuz. 
Yani live actionlarda görülen rezalet burada yok, hatta puan vermek gerekirse 7/10 derim. 
Birde işin içine Netflix'te yer alan diğer harika ötesi animeleri de eklersek gayet pozitif bir tablo ortaya çıkıyor benim için. Mesela Netflix üzerinden Full-Metal Alchemist gibi birçok eski ve harika animeyi de izlemek mümkün. 

Şu an için harika değil, yani sistemlerine birçok anime daha eklemeleri gerek ama Netflix'in kendini geliştiren bir yapı olduğunu artık bildiğimizden gelecek vaat ettiklerini düşünüyorum. Sadece filmler ve live-actionlar konusunda da kendilerini biraz daha fazla geliştirmeleri gerek. Biraz daha! Biraz daha! 

*Netflix reklamı yapmışım gibi bir yazı oldu ama istemli yaptığım bir şey değil, kusura bakmayın!*

Animeler veya Netflix ile ilgili düşüncelerinizi benimle yorumlarda paylaşabilirsiniz! 

Şimdilik bu kadar.
Görüşmek üzere,
-d

8 yorum:

  1. Tam da izleme listeme ekleyeceğim animeler arıyordum ki bu liste kurtarıcım oldu :) Eline sağlık 💕

    YanıtlaSil
  2. Hazır yeni netflix edinmişken bu yazı müthiş oldu :)) Violet Evergarden'ı attım listeye. Üzücü bir şeyler izlemeyeli oldu bayağı, azıcık ağlayayım :D
    Kakegurui'nin de dizisini gördüm yanlış hatırlamıyorsam. 15 dakika civarındaydı bölümler. Onu da listeye atmıştım.
    Eline sağlık<3

    YanıtlaSil
  3. YAHU SEN KAÇ YILLIK OTAKUSUN KURALLARI NASIL BİLMEZSİN KIZIM?!?!?!

    Kural 378. Asla AMA ASLA AMA ASLA live action izleme.

    violet muazzamdı ama binbaşı dönmedi saçımı başımı yolacam. Kakegurui'nin op müziği muazzam değil mi ya djadha

    YanıtlaSil
  4. Animelerden ziyade Netflix Belgesellerini sürükleyici buluyorum. Bazılarını yorumladım bile (:

    www.forestofnoreturn.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. sayfanızı yeni keşfettim ve yazılarınız çok hoşuma gitti inşallah uzun yıllar paylaşımlarınıza devam edersiniz ^_^ sayfama da beklerim profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  6. Violet Evergarden'ı izlemiştimm ^^
    Çok güzeldi , 2. Sezonu merakla bekliyorum.
    Umarım binbaşı Gilbert yaşıyordur :/
    Violet'i biraz mutlu görürüz hem :)

    YanıtlaSil
  7. Önerilere bakacağım teşekkür ederimm :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.