Kakegurui xx Hakkında;

Ağustos 10, 2019
Helloo, hello and helloo
Sizin için yaz tatili başlamış hatta bitiyor olabilir ancak bu kız henüz tatile giremedi ve önümüzdeki yaza kadar da tatil ufukta görünmüyor. 
Neyse üzmüyoruz kendimizi vee hemen sevdiğimiz bir animeyle ilgili konuşmaya başlıyoruz efenim.




Kakegurui, ilk kez 2017 Kasım'da bahsettiğim gerek konu gerekse çizim olarak beni kendine bağlamış bir animeydi, sonunu sevmesem de karakterleri tanımak için yeterince iyi bir sezon olduğunu düşünüyorum. İkinci sezon gelince de bekletmeden izledim ama sor bana pişman mıyım? Evet! 
Başlamadan önce ilk kez Kakegurui'den ve diğer animelerden bahsettiğim yazıma yönlendiriyorum; Kasım Ayında Heyecanlandıran Animeler | 2017 
-Konudan burada bahsetmiştim, Kakegurui nedir, nasıl konulu bir animedir merak edenleriniz buradan okuyabilir-


Şimdi geçelim ikinci sezonla ilgili konuşmaya. 
Öncelikle belirtmeliyim Kakegurui resmen beni çıldırtıyor, bknz: One Punch Man ikinci sezonun bir örneği.

Önce her şey harika başladı, ilk 1-2 bölüm gerçekten Kakegurui izlediğimi, bunun bir kumar oyunu olduğunu ve işleri önceden görenin kazandığını önüme serdi. Karakterler ve mimikleri Kakegurui'yi öne taşıyan faktörlerden biri zaten, bu konuda çoğumuzun hemfikir olduğunu düşünüyorum. 
O yüzden de ilk bölümler bize unutmuş olabileceğimiz Kakegurui'yi Kakegurui yapan şeyleri hatırlattı.



Ama sonrası tamamen boş bir klan savaşlarıydı. Yani bazen gerçekten şu aralar anime/drama endüstrisinde yaşanan konu boşluğunu anlamıyorum. Klan savaşlarını tek tek ele aldığımızda gerçekten güzel karakterler çıkarken toplamda finalde yine elimize hiçbir şey geçmedi. 
Bi boş bakış yarım gülüş... O kadar!
Temelde sevdiğim birkaç bölüm vardı, onun dışında kalan sezon boyunca ne izledim cidden emin değilim. 

Aslında konuşmak istediğim şey Kakegurui xx'in neden kötü olduğu değil çünkü geçen sezonki finalden sonra şaşırtmadı bu devam serisindeki eksiklik. Baya baya konu eksik işlenmiş! Bu izleyiciye bu yeter mi yahu? Bana yetmedi çünkü.
Aslında bu anime bölümlerde yer alan oyunları düşündüğümüzde gayet güzel üstüne karakterler o kadar iyi ki, yani benim yapmam gereken şey belki de bunu hazmetmek ve yoluma devam etmek ama OLMUYOR işte. 
Arka planda devam eden büyük bir plan arıyor gözlerim. Daha büyük amaçlar istiyorum karakterler için. 
Ancak her zaman istediğimiz şeyler olmuyor. 
Bakalım belki diğer sezonlar için... 

Bu arada eski karakterlerden birinin döndüğü 8.bölüm sanırım favori bölümümdü. Özlemişim Manyuda'yı. Neden bilmiyorum çok seviyorum onun hırsını, herkes Yumeko'ya bayılır sağolsun kendisi harika twistleriyle çıldırtıyor insanları ama ben Manyuda'cıyım hygfdfg



Bitirmeden önce size şeyi sormak istiyorum, One Punch Man 2.sezon gibi hissettirmedi mi size de? Yani Yumeko yine son bölümlerde öne çıktı ama karakterleri arttırınca ana karakterler geri planda kalmış gibi hissettim biraz ve bu dönem ne izlediysem konuları beni tatmin etmedi. Belki de ondan böyle düşünüyorum ama bilemedim...
Bu ara izlediğim şeyleri beğenmediğimden blogda yazı yayınlayıp dizilere özel olarak sövmek istiyorum, çünkü hayallerimle oynadınız ve ben hayallerimle oynanmasını sevmem. 
Kakegurui xx'e sinirim bu kadardı teşekkürler. 

Sizlere Yumeko ve gözleriyle veda etmek isterim,
Görüşmek üzere!
-d

3 yorum:

  1. Anime izlemeyeli o kadar oldu ki 🤓😂 güzel gözüküyor ama. 😊

    YanıtlaSil
  2. Blogunuz oldukça güzel ve emek verilmiş.Kaleminize sağlık.Yeni
    açtığım bloguma zaman ayırıp takip ederseniz oldukça mutlu olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. nnnnnnerrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeedddddddddeeeeeeeeeeeesssssin

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.