Anime Önerisi #4: Death Parade

Eylül 09, 2017
Hellööö, eylül ayına da giriştiğimizden ve soğuk havalar yavaştan kendini göstermeye başlamışken size psikolojik animelerin en güzellerinden birini önereceğim. Çünkü eylül demek okul demek, okul demek de artık o zihinler çalışsın demek!

 Tür: Gizem, Psikolojik
Yayınlanma Tarihi: 2015 Kış 

death parade, anime


Burada ölümden sonra cennet ya da cehennem yerine bir bar karşımıza çıkar. Bu barda hakemliğini Decim'in yaptığı oyunlar oynanarak insanların reenkarnasyon mu yoksa boşluğa mı gönderileceğine karar verilir. 
(Evet ilk bakışta acayip geldiğinin farkındayım, okumaya devam edin ama) 2 kişilik gruplar halinde bara gelen ve geçmişlerini hatırlamayan bu insanlar birer oyun oynamaya 'zorlanır' Oyun esnasında kendilerine ve geçmişlerine dair anılarını yavaş yavaş kazanmaya başlar ve işler buradan sonra değişir. 
Decim aslında burada insanların kişiliklerinin aslını ortaya çıkartmaya çalışarak kimin reenkarnasyon geçirmesi gerektiğine karar verir. Ama işler bu kadar da kolay mı ilerleyecek gerçekten? İnsanları yargılamak bu kadar kolay mı?
Death Parade
Decim

Bu sorulardan sonra animenin sizler için değiştiğini söylemeliyim. Decim'i ve diğer karakterleri görmeye başladıkça düşünmeye de başlıyorsunuz. Bu sebeple gerçekten çok sevdiğim psikolojik animelerden biri oldu. Madhouse'ın animelerinden biri olması ve 12 bölümde (bazı yerlerde biraz hızlı geçişler yaşamasına rağmen) hikayeyi dallandırıp budaklandırıp güzel bir sonla bitirmesi de cabası hani. 

Aslen de Madhouse'ın daha öncesinde çıkardığı Death Billiards isimli kısa filmine dayanıyormuş. İzlemeden önce çok düşündüğüm ama izledikten sonra da 'Neden daha önce izlemedim?' dediklerimden oluverdi.(Evet öyle uzunca bir liste var) 
Peki, siz bu yazıyı okuduktan sonra Death Parade hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce izlediniz mi? Ya da izlemeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarda yazmanızı bekliyorum!

Dipçik: PelleK yakın zamanda bu animenin açılış şarkısını coverladı, onu da dinleyebilirsiniz! 

Görüşmek üzere!
-d

2 yorum:

  1. HOŞGELDİİİİNNNNN :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum sizde bloguma hoş geldiniz :) Geç cevabım için kusura bakmayın hala blog işlerinde yeniyim ancak yorumları doğru kullanmayı öğrenebildim!

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.